НовиниІ Міжнародний пленер «Поляна – джерело натхнення»

24-28 квітня 2024 р. в с. Поляна, Закарпатської обл., з ініціативи Західного регіонального науково-мистецького центру Національної академії мистецтв України відбувся І Міжнародний пленер «Поляна – джерело натхнення»

29.04.2024

Захід проходив на базі та на запрошення туристичного комплексу «Катерина». У пленері взяли участь 22 художників із Донецька, Києва, Львова, Маріуполя, Мукачева, Одеси, та Ужгорода, зокрема академік-секретар відділення образотворчого мистецтва НАМ України А. Чебикін, члени-кореспонденти Б. Кузьма та М. Бокотей.

Illustration

До участі в пленері долучилися студенти Закарпатської академії мистецтв, Львівської національної академії мистецтв та Національного лісотехнічного університету України, а також митці зі Словаччини та Польщі.

Привітали та поспілкувалися з учасниками пленеру Президент НАМ України В. Сидоренко та академік А. Мельник. Зі слів організаторів, пленер є першою зустріччю митців на базі осередку «Катерина» та матиме продовження восени, а результати серії заходів згодом демонструватимуться у виставкових залах Закарпаття, Львова та Києва.