Новини ХІІ міжнародна трієнале еко-плаката «4-й Блок», Харків ’2024

3-го травня, 14:00, у Харківській державній академії дизайну і мистецтв відбудеться відкриття ХІІ Міжнародної трієнале еко-плаката

02.05.2024

Міжнародна трієнале еко-плаката «4-й Блок» − це наймасштабніша дизайнерська акція в Україні, що раз на три роки влаштовується у Харкові. Трієнале вперше організована 1991 року в пам’ять п’ятих роковин Чорнобильської катастрофи. З того часу за тридцять три роки відбулось одинадцять фестивалів плакатного мистецтва.
Мета трієнале − об’єднати соціальну й екологічну проблематику, візуальні інновації та новітні тенденції в міжнародному плакатному дизайні, демонструючи в кожній новій експозиції свіже плакатне мистецтво з усього світу, що має екологічне спрямування, конотацію та вплив. 
Війна в Україні триває. Харків, як і багато інших міст України, щодня піддається ракетним атакам і жорстоким бомбардуванням збройних сил росії. Але, всупереч складним обставинам, трієнале«4-й Блок» продовжує 33-річну традицію. Ми маємо вистояти у боротьбі проти зла і перемогти, щоби мати змогу творити справедливе майбутнє.
Reimagine – переуявлення, переосмислення усього, що стосується людини, суспільства, природи, нашого життя зараз й у майбутньому під кутом жорстоких реалій сьогодення — є основною темою ХІІ Міжнародної трієнале. Це важливо зараз, коли людство стоїть над прірвою чергової світової війни, що реально загрожує самому існуванню нашої планети.

Illustration

Захід матиме три номінації: «Reimage humanity’splace in the global ecosystem», «Маріуполь: 86 днів сили», «Reimagine future».Подія відбуватиметься під проводом Східного науково-мистецького центру НАМ України (керівник — член-кореспондент НАМ України, професор Олександр Соболєв)
Відкриття проєкту: 03.05.2024, 14:00Харківська державна академія дизайну і мистецтвХарків, вулиця Мистецтв, 8Деталі