НовиниВиставка живопису Анатолія Мельника«Крізь призму»

18-го квітня у виставкових залах головної будівлі Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького відбулося відкриття персональноївиставки живопису «Крізь призму» художника-живописця, дослідника і видавця, автора дизайнерських проєктів, громадського діяча, академіка НАМ України Анатолія Мельника

26.04.2024

Виставка митця є своєрідним дискурсом на тему людського буття, що маніфестується в доступних почуттєвому сприйняттю формах, лініях, силуетах, кольорах.

Illustration

Сюжети, репрезентовані в експозиції за смисловою значущістю – це віддзеркалення нашого часу, реальності, певна карикатура на суспільство та політику, що викриває їхні вади і недоліки. Художник переймається проблемою розкриття сутності людини з її психоемоційною неповторністю.

У творах окреслюється проблема «зовнішньої» самотності, коли нещасний випадок відокремлює одну людину від інших, викидаючи її за межі соціуму, або ж самотності «внутрішньої», яка як результат індивідуальної суперечності людини часто є руйнівною для її особистості.
Проєкту «Крізь призму» притаманні властивості діалогу, що чудово підкреслив Ральф Ругофф, один з кураторів Венеційської бієнале: «Зміст твору мистецтва криється не всередині самого твору, а в діалогах, які оточують його…»
Детальніше про подію
Виставка триватиме до 19 травня 2024 рокуНаціонального музею у Львові імені Андрея ШептицькогоЛьвів, просп. Свободи, 20Графік роботи виставки: вт – нд, 10:00–18:00